Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, polecam ją na święta i nie tylko :)
Pyszny sos waniliowy, który może urozmaicić wiele deserów. Począwszy od naleś...
Odsłon: 83
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 16437
Pyszny sos waniliowy, który może urozmaicić wiele deserów. Począwszy od naleś...
Odsłon: 83
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 16437
Składniki
Do zimnej wody dodajemy ocet, cukier, liście laurowe, ziele angielskie, pokrojoną paprykę oraz poszatkowaną w paski cebulę. Gotujemy na małej mocy palnika ok. pięć minut, po czym dobrze studzimy. Matiasy moczymy dwa razy w zimnej wodzie. Każde moczenie powinno trwać po 10-15 minut. Po czym odlewamy wodę i kroimy je w paski. Pokrojone matiasy mieszamy z zalewą i dodajemy groszek. Smacznego.