Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z Matiasów

Sałatka z Matiasów

Autor:

Przepisów i artykułów: 498 Ocena: 6232

Dodano:

Odsłon: 524

Smaczna, polecam ją na święta i nie tylko :)

Składniki

  • 400 g. matiasów
  • 1/4 surowej czerwonej papryki
  • 3 mniejsze cebule
  • puszka groszku
  • zaprawa;
  • 2 duże liście laurowe, 3 ziela angielskie
  • 2 płaskie łyżki cukru, 2 łyżki octu, 1/2 szklanki wody
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do zimnej wody dodajemy ocet, cukier, liście laurowe, ziele angielskie, pokrojoną paprykę oraz poszatkowaną w paski cebulę. Gotujemy na małej mocy palnika ok. pięć minut, po czym dobrze studzimy.

    Matiasy moczymy dwa razy w zimnej wodzie. Każde moczenie powinno trwać po 10-15 minut.
    Po czym odlewamy wodę i kroimy je w paski.

    Pokrojone matiasy mieszamy z zalewą i dodajemy groszek.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń