Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto, szybko, smacznie.
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 55
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 55
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Sos : dokładne wymieszałem wszystkie składniki, tak aby powstała emulsja. Pistacje wyłuskałem z łupinek, posiekałem je niezbyt drobno. Z melona usunąłem pestki, obrałem, pokroiłem na kostkę o boku około 2 cm. Obrane awokado pokroiłem na długie paski, spryskaj je sokiem z połowy cytryny. Ser pokroiłem na kostkę o boku około 1 cm.
Do salaterki włożyłem rukolę, wlałem połowę sosu, wymieszałem. Rukolę rozłożyłem, na niej ułożyłem kawałki melona, awokado i ser. Polałem pozostałym sosem, posypałem orzeszkami.