Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Moja dzisiejsza sałatka jest niezwykle pyszna. Przygotowuję ją na spotkania ze znajomymi przy wspólnym grillowaniu. Sałatka sprawdza się jako dodatek do potraw z grilla.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11937
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 120
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8678
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155394
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1172
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11937
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 120
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8678
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155394
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1172
Składniki
Kapustę oczyścić z wierzchnich liści , pokroić na ćwiartki i poszatkować. Następnie przełożyć na sitko i przepłukać wodą i odsączyć. Dobrze odsączoną kapustę włożyć do miski, lekko posolić i po 15 minutach odcisnąć nadmiar soku. Do kapusty dodać poszatkowaną dymkę , posiekany koperek, pokrojone pomidory oraz ogórek zielony. Do całości dodać olej wymieszany z sokiem z cytryny, przeciśniętym czosnkiem oraz sosem sałatkowym ziołowym. Doprawić świeżo mielonym pieprzem oraz solą . Całość delikatnie wymieszać. Udekorować ogórkiem zielonym i koperkiem oraz pomidorkami koktajlowymi.