Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Moja dzisiejsza sałatka jest niezwykle pyszna. Przygotowuję ją na spotkania ze znajomymi przy wspólnym grillowaniu. Sałatka sprawdza się jako dodatek do potraw z grilla.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4501
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4501
Składniki
Kapustę oczyścić z wierzchnich liści , pokroić na ćwiartki i poszatkować. Następnie przełożyć na sitko i przepłukać wodą i odsączyć. Dobrze odsączoną kapustę włożyć do miski, lekko posolić i po 15 minutach odcisnąć nadmiar soku. Do kapusty dodać poszatkowaną dymkę , posiekany koperek, pokrojone pomidory oraz ogórek zielony. Do całości dodać olej wymieszany z sokiem z cytryny, przeciśniętym czosnkiem oraz sosem sałatkowym ziołowym. Doprawić świeżo mielonym pieprzem oraz solą . Całość delikatnie wymieszać. Udekorować ogórkiem zielonym i koperkiem oraz pomidorkami koktajlowymi.