Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Moja dzisiejsza sałatka jest niezwykle pyszna. Przygotowuję ją na spotkania ze znajomymi przy wspólnym grillowaniu. Sałatka sprawdza się jako dodatek do potraw z grilla.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34863
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15126
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34863
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15126
Składniki
Kapustę oczyścić z wierzchnich liści , pokroić na ćwiartki i poszatkować. Następnie przełożyć na sitko i przepłukać wodą i odsączyć. Dobrze odsączoną kapustę włożyć do miski, lekko posolić i po 15 minutach odcisnąć nadmiar soku. Do kapusty dodać poszatkowaną dymkę , posiekany koperek, pokrojone pomidory oraz ogórek zielony. Do całości dodać olej wymieszany z sokiem z cytryny, przeciśniętym czosnkiem oraz sosem sałatkowym ziołowym. Doprawić świeżo mielonym pieprzem oraz solą . Całość delikatnie wymieszać. Udekorować ogórkiem zielonym i koperkiem oraz pomidorkami koktajlowymi.