Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i lekka sałatka z sosem ziołowym
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1310
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5841
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18475
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1310
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5841
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18475
Składniki
Ziemniaki gotujemy w mundurkach w lekko osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy je, obieramy ze skórki i kroimy w grubszą kostkę. Wrzucamy je do miski. Fetę, ananasa oraz obrane ogórki gruntowe również kroimy w kostkę. Wrzucamy to do miski z ziemniakami. Dosypujemy do tego kukurydzę konserwową.
SOS: Jogurt naturalny mieszamy z majonezem, posiekaną natką pietruszki oraz bazylią. Doprawiamy sos czosnkiem granulowanym oraz solą i pieprzem. Zalewamy sałatkę sosem i dokładnie całość mieszamy.