Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i lekka sałatka z sosem ziołowym
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7216
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2677
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20182
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 794
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7216
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2677
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20182
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 794
Składniki
Ziemniaki gotujemy w mundurkach w lekko osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy je, obieramy ze skórki i kroimy w grubszą kostkę. Wrzucamy je do miski. Fetę, ananasa oraz obrane ogórki gruntowe również kroimy w kostkę. Wrzucamy to do miski z ziemniakami. Dosypujemy do tego kukurydzę konserwową.
SOS: Jogurt naturalny mieszamy z majonezem, posiekaną natką pietruszki oraz bazylią. Doprawiamy sos czosnkiem granulowanym oraz solą i pieprzem. Zalewamy sałatkę sosem i dokładnie całość mieszamy.