Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Sałatka ziemniaczana z kalarepą-równie pyszna jak z rzodkiewką i równie fajnie chrupiąca:) Pasuje do potraw mięsnych, do dań z grilla lub jako przekąska na mały głód :)
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 260
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2224
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 977
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 260
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2224
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 977
Składniki
Młode ziemniaki, podobnej wielkości dokładnie szorujemy a następnie gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Ziemniaki możemy też upiec w piekarniku. Kalarepę /jedną dużą lub dwie mniejsze/ obieramy, kroimy na ćwiartki a następnie w plastry. Śmietanę /możemy zastąpić ją gęstym jogurtem greckim/ doprawiamy octem jabłkowym, solą, pieprzem i cukrem - sos powinien być lekko kwaśny ze słodkim posmakiem, lekko pieprzny i słonawy.Dodajemy drobno posiekany koperek i mieszamy. Ugotowane, odsączone ziemniaki kroimy na ćwiartki, dodajemy pokrojoną kalarepę i polewamy przygotowanym sosem. Sałatka najlepiej smakuje kiedy ziemniaki są jeszcze ciepłe i sos śmietanowy schłodzony:)