Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Sałatka ziemniaczana z kalarepą-równie pyszna jak z rzodkiewką i równie fajnie chrupiąca:) Pasuje do potraw mięsnych, do dań z grilla lub jako przekąska na mały głód :)
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 37
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 144
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2499
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 37
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 144
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2499
Składniki
Młode ziemniaki, podobnej wielkości dokładnie szorujemy a następnie gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Ziemniaki możemy też upiec w piekarniku. Kalarepę /jedną dużą lub dwie mniejsze/ obieramy, kroimy na ćwiartki a następnie w plastry. Śmietanę /możemy zastąpić ją gęstym jogurtem greckim/ doprawiamy octem jabłkowym, solą, pieprzem i cukrem - sos powinien być lekko kwaśny ze słodkim posmakiem, lekko pieprzny i słonawy.Dodajemy drobno posiekany koperek i mieszamy. Ugotowane, odsączone ziemniaki kroimy na ćwiartki, dodajemy pokrojoną kalarepę i polewamy przygotowanym sosem. Sałatka najlepiej smakuje kiedy ziemniaki są jeszcze ciepłe i sos śmietanowy schłodzony:)