Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z ogórkami kiszonymi i ciecierzycą to świetny pomysł na szybki, lekki i pożywny lunch czy kolację. Warto ją przyrządzać szczególnie latem, kiedy brakuje orzeźwienia i odświeżenia. Będzie wspaniałym dodatkiem do grillowanego mięsa lub innych warzyw. Ciecierzyca nadaje daniu lekkiego, orzechowego smaku, który przełamuje kwaskowatość kiszonych składników. Całość jest idealnie połączona dzięki przyjemnemu winegretowi. Ta sałatka stanie się hitem każdej imprezy i rodzinnych spotkań. Pierwsza zniknie z każdego talerza.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1180
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 216
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2231
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4287
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1180
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 216
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2231
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4287
Składniki
Ciecierzycę przepłucz i pozostaw na sitku do odsączenia wody.
Cebulę drobno posiekaj.
Paprykę i ogórki odciśnij z nadmiaru marynaty i pokrój je w drobną kostkę.
Wszystkie składniki przenieś do miski sałatkowej. Wstępnie wymieszaj.
Przygotuj dressing, mieszając wszystkie składniki w osobnej, małej miseczce, w tym przeciśnięty przez praskę czosnek. Sosem zalej składniki sałatki. Całość dobrze wymieszaj.
Sałatkę z ogórkami kiszonymi schowaj do lodówki na co najmniej 2 godziny. Podawaj na zimno, po połączeniu smaków. Resztki przechowuj w szczelnym pojemniku, w chłodziarce. Spożyj w ciągu 3 dni.