Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z ogórków zielonych i świeżymi ziołami jest szybka w przygotowaniu, a poza tym sprawdza się w wielu sytuacjach – jako smaczny dodatek do obiadu, śniadania czy też kolacja z pysznym pieczywem. Docenisz ją także za szybkie przygotowanie.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 483
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9996
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13458
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2719
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 483
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9996
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13458
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2719
Składniki
Jajka ugotuj w wodzie, obierz i pokrój w kostkę. Przełóż do dużej miski. Ogórki umyj i pokrój w kostkę. Jeśli masz takie upodobania to możesz je obrać. Cebulę umyj, osusz, posiekaj w kostkę. Z pora odkrój tylko białą i jasnozieloną część. Pokrój najpierw wzdłuż, a następnie w drobniejsze części. Seler naciowy pokrój w drobne plasterki. Dodaj wszystkie składniki do dużej miski.
Szynkę pokrój w cienkie paski. Przełóż do ogórków. W małej misce wymieszaj majonez, jogurt naturalny, sok z cytryny i posiekane świeże zioła. Posól i popieprz. Dodaj do pozostałych składników i wymieszaj. Przełóż miskę z sałatką (przykrytą) do lodówki na minimum godzinę.