Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z ogórków zielonych i świeżymi ziołami jest szybka w przygotowaniu, a poza tym sprawdza się w wielu sytuacjach – jako smaczny dodatek do obiadu, śniadania czy też kolacja z pysznym pieczywem. Docenisz ją także za szybkie przygotowanie.
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 14690
Nie ma nic lepszego niż tort czekoladowy! Ciasto łatwo się kroi, jest wilgotn...
Odsłon: 99
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 14690
Nie ma nic lepszego niż tort czekoladowy! Ciasto łatwo się kroi, jest wilgotn...
Odsłon: 99
Składniki
Jajka ugotuj w wodzie, obierz i pokrój w kostkę. Przełóż do dużej miski. Ogórki umyj i pokrój w kostkę. Jeśli masz takie upodobania to możesz je obrać. Cebulę umyj, osusz, posiekaj w kostkę. Z pora odkrój tylko białą i jasnozieloną część. Pokrój najpierw wzdłuż, a następnie w drobniejsze części. Seler naciowy pokrój w drobne plasterki. Dodaj wszystkie składniki do dużej miski.
Szynkę pokrój w cienkie paski. Przełóż do ogórków. W małej misce wymieszaj majonez, jogurt naturalny, sok z cytryny i posiekane świeże zioła. Posól i popieprz. Dodaj do pozostałych składników i wymieszaj. Przełóż miskę z sałatką (przykrytą) do lodówki na minimum godzinę.