Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z ogórków zielonych i świeżymi ziołami jest szybka w przygotowaniu, a poza tym sprawdza się w wielu sytuacjach – jako smaczny dodatek do obiadu, śniadania czy też kolacja z pysznym pieczywem. Docenisz ją także za szybkie przygotowanie.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 253
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 253
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Składniki
Jajka ugotuj w wodzie, obierz i pokrój w kostkę. Przełóż do dużej miski. Ogórki umyj i pokrój w kostkę. Jeśli masz takie upodobania to możesz je obrać. Cebulę umyj, osusz, posiekaj w kostkę. Z pora odkrój tylko białą i jasnozieloną część. Pokrój najpierw wzdłuż, a następnie w drobniejsze części. Seler naciowy pokrój w drobne plasterki. Dodaj wszystkie składniki do dużej miski.
Szynkę pokrój w cienkie paski. Przełóż do ogórków. W małej misce wymieszaj majonez, jogurt naturalny, sok z cytryny i posiekane świeże zioła. Posól i popieprz. Dodaj do pozostałych składników i wymieszaj. Przełóż miskę z sałatką (przykrytą) do lodówki na minimum godzinę.