Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 06-05-2014
sałatka typu "śmieciowa"
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 16
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 977
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21348
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 16
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 977
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21348
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Szparagi obieramy. Na wrzątek najpierw wrzucamy pokrojone w 2 cm kawałki łodygi. Gotujemy 5 min. Dorzucamy główki szparagów i gotujemy dodatkowe 3 min. Makaron i szparagi studzimy. Z obranego ogórka usuwamy nasiona i kroimy w drobną kostkę. Czosnek wyciskamy przez praskę. Pomidorki kroimy na ćwiartki. Parmezan ścieramy. Kozi ser sałatkowy kroimy w kostkę. Składniki łączymy ze sobą. Sałatkę podajemy posypaną uprażonymi płatkami migdałowymi