Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z papryką to niezwykle efektowny dodatek do każdego obiadu czy grilla. Świetnie sprawdzi się jako lekki lunch do pracy. Swój piękny wygląd zawdzięcza różnorodności kolorów zwykłej papryki. Warzywa te różnią się też smakiem, a w tej sałatce świetnie się ze sobą komponują. Dodatek koperku daje świeżej i ziołowej nuty. Zdziwić może użycie sosu sojowego. Podkręca on smak, dodając nuty umami i wyrazistości. Dzięki temu potrawa jest bardzo delikatnie orientalna. Całość przygotujesz w mniej niż 20 minut.
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 338
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1469
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 598
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1278
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 338
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1469
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 598
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1278
Składniki
Papryki i ogórka umyj. Z papryk wytnij dokładnie gniazda nasienne. Warzywa pokrój w cienkie paseczki.
Cebulę obierz i zetrzyj na tarce o średnich oczkach lub drobno posiekaj. Koperek także posiekaj.
Przenieś wszystkie składniki do miski sałatkowej.
W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą wszystkie składniki dressingu, do uzyskania jednolitej konsystencji. Zalej sosem sałatkę i dobrze wymieszaj.
Sałatkę z papryką przechowuj w lodówce i podawaj na zimno, udekorowaną liśćmi natki pietruszki.