Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka warzywna podana w wytrawnych babeczkach to pomysł, który może być zaskoczeniem dla gości i ozdobą świątecznego stołu.
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2889
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 79
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1392
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12538
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2889
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 79
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1392
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12538
Składniki
Obie mąki wymieszać z solą i proszkiem do pieczenia, posiekać z tłuszczem, dodać jajko i śmietanę. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i pozostawić na 15-20 minut. Rozwałkować, wylepić foremki, nakłuć widelcem, włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor.
Marchew, pietruszkę i ziemniaki ugotować w łupinach, ostudzić obrać. Obrane jajka, warzywa, pieczarki, paprykę i patisony pokroić w kostkę. kukurydzę i groszek osączyć z zalewy. Cebulę drobno posiekać. Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Odłożyć na 1-2 godziny do lodówki aby smaki się połączyły. Następnie napełnić upieczone, zimne babeczki, ozdobić, podawać.