Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z pęczakiem i awokado

Sałatka z pęczakiem i awokado

Autor:

Przepisów i artykułów: 229 Ocena: 2482

Dodano:

Odsłon: 321

Sałatka z pęczakiem i awokado, idealna do pracy na drugie śniadanie.

Składniki

  • 100 g pęczaku (woreczek )
  • oliwa
  • sok z ½ cytryny
  • 1 cebulka ze szczypiorkiem
  • 200g wędzonej piersi z kurczaka
  • 3 plasterki sera żółtego
  • ½ papryki
  • łodyga selera naciowego
  • awokado
  • 4 suszone pomidory w oliwie
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka z pęczakiem i awokado

Przygotowanie

  1. Pęczak ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i wymieszać z oliwą(ja użyłam oliwy z dozowniku w spray).
    Kurczaka wędzonego pokroić na mniejsze kawałki, dodać do miski z pęczakiem. Następnie pokroić cebulkę razem ze szczypiorkiem, seler naciowy drobno pokrojony oraz pomidory. Z pomidorów dodajemy odrobinę oliwy. Paprykę pokroić w niewielkie słupki.

  2. Awokado dodajemy dopiero na koniec skropione sokiem z cytryny. Wszystko dokładnie mieszamy i zabieramy do pracy na drugie śniadanie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń