Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna, sezonowa, lekka sałatka z kaszą pęczak, grillowanymi szparagami i cukinią z dodatkiem słonego sera halloumi.
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5468
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2475
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2219
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 952
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5468
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2475
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2219
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 952
Składniki
Pęczak ugotować zgodnie z instrukcją, odstawić do przestygnięcia ( można użyć pęczaku ugotowanego wcześniej, lub resztek innej kaszy- jaglanej, quinoa, kuskusu - potrzebne będzie 1.5 szklanki po ugotowaniu.
Szparagi obrać, pozbawić stwardniałych końcówek, ugotować w wodzie albo zgrillować na patelni grillowej. Pokroić w kawałki Cukinię umyć, pokroić w plasterki, obtoczyć w oliwie a następnie zgrillować na patelni grillowej.
Składniki sosu wymieszać. W misce wymieszać kaszę, szparagi, cukinię, porwaną bazylię i sos. Wyłożyć na talerze. Halloumi pokroić w plasterki, zgrillować i ułożyć na porcjach sałatki.