Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna, sezonowa, lekka sałatka z kaszą pęczak, grillowanymi szparagami i cukinią z dodatkiem słonego sera halloumi.
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 134
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 190
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 289
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 134
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 190
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 289
Składniki
Pęczak ugotować zgodnie z instrukcją, odstawić do przestygnięcia ( można użyć pęczaku ugotowanego wcześniej, lub resztek innej kaszy- jaglanej, quinoa, kuskusu - potrzebne będzie 1.5 szklanki po ugotowaniu.
Szparagi obrać, pozbawić stwardniałych końcówek, ugotować w wodzie albo zgrillować na patelni grillowej. Pokroić w kawałki Cukinię umyć, pokroić w plasterki, obtoczyć w oliwie a następnie zgrillować na patelni grillowej.
Składniki sosu wymieszać. W misce wymieszać kaszę, szparagi, cukinię, porwaną bazylię i sos. Wyłożyć na talerze. Halloumi pokroić w plasterki, zgrillować i ułożyć na porcjach sałatki.