Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna, sezonowa, lekka sałatka z kaszą pęczak, grillowanymi szparagami i cukinią z dodatkiem słonego sera halloumi.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12331
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13168
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5388
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12331
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13168
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5388
Składniki
Pęczak ugotować zgodnie z instrukcją, odstawić do przestygnięcia ( można użyć pęczaku ugotowanego wcześniej, lub resztek innej kaszy- jaglanej, quinoa, kuskusu - potrzebne będzie 1.5 szklanki po ugotowaniu.
Szparagi obrać, pozbawić stwardniałych końcówek, ugotować w wodzie albo zgrillować na patelni grillowej. Pokroić w kawałki Cukinię umyć, pokroić w plasterki, obtoczyć w oliwie a następnie zgrillować na patelni grillowej.
Składniki sosu wymieszać. W misce wymieszać kaszę, szparagi, cukinię, porwaną bazylię i sos. Wyłożyć na talerze. Halloumi pokroić w plasterki, zgrillować i ułożyć na porcjach sałatki.