Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pęczak z pesto z jarmużu z dodatkiem papryki, suszonych pomidorów, oliwek i kaparów. Pełna różnych smaków i kąsków
Polecam.
Odsłon: 263
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 361
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 858
Polecam.
Odsłon: 263
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 361
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 858
Składniki
Pęczak ugotować do miękkości zgodnie z instrukcją. Spulchnić widelcem i odstawić do lekkiego przestygnięcia. Nasiona słonecznika wymieszać z oliwą, parmezanem i papryką - wyłożyć na blachę i upiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni aż lekko pociemnieją ( trzeba uważać żeby nie spalić).
Przygotować pesto - wszystkie składniki umieścić w robocie kuchennym i zblendować na sos - doprawić hojnie solą i pieprzem dodać do ciepłego pęczaku i wymieszać. Suszone pomidory, oliwki i paprykę pokroić w mniejsze kawałki - wymieszać z pęczakiem, dodać kapary. Sałatkę posypać nasionami słonecznika.