Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pęczak z pesto z jarmużu z dodatkiem papryki, suszonych pomidorów, oliwek i kaparów. Pełna różnych smaków i kąsków
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2495
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421644
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2128
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2495
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421644
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2128
Składniki
Pęczak ugotować do miękkości zgodnie z instrukcją. Spulchnić widelcem i odstawić do lekkiego przestygnięcia. Nasiona słonecznika wymieszać z oliwą, parmezanem i papryką - wyłożyć na blachę i upiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni aż lekko pociemnieją ( trzeba uważać żeby nie spalić).
Przygotować pesto - wszystkie składniki umieścić w robocie kuchennym i zblendować na sos - doprawić hojnie solą i pieprzem dodać do ciepłego pęczaku i wymieszać. Suszone pomidory, oliwki i paprykę pokroić w mniejsze kawałki - wymieszać z pęczakiem, dodać kapary. Sałatkę posypać nasionami słonecznika.