Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pęczak z pesto z jarmużu z dodatkiem papryki, suszonych pomidorów, oliwek i kaparów. Pełna różnych smaków i kąsków
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 229
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 124
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 358
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1509
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 229
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 124
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 358
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1509
Składniki
Pęczak ugotować do miękkości zgodnie z instrukcją. Spulchnić widelcem i odstawić do lekkiego przestygnięcia. Nasiona słonecznika wymieszać z oliwą, parmezanem i papryką - wyłożyć na blachę i upiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni aż lekko pociemnieją ( trzeba uważać żeby nie spalić).
Przygotować pesto - wszystkie składniki umieścić w robocie kuchennym i zblendować na sos - doprawić hojnie solą i pieprzem dodać do ciepłego pęczaku i wymieszać. Suszone pomidory, oliwki i paprykę pokroić w mniejsze kawałki - wymieszać z pęczakiem, dodać kapary. Sałatkę posypać nasionami słonecznika.