Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pęczak z pesto z jarmużu z dodatkiem papryki, suszonych pomidorów, oliwek i kaparów. Pełna różnych smaków i kąsków
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15775
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4760
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 455
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15775
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4760
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 455
Składniki
Pęczak ugotować do miękkości zgodnie z instrukcją. Spulchnić widelcem i odstawić do lekkiego przestygnięcia. Nasiona słonecznika wymieszać z oliwą, parmezanem i papryką - wyłożyć na blachę i upiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni aż lekko pociemnieją ( trzeba uważać żeby nie spalić).
Przygotować pesto - wszystkie składniki umieścić w robocie kuchennym i zblendować na sos - doprawić hojnie solą i pieprzem dodać do ciepłego pęczaku i wymieszać. Suszone pomidory, oliwki i paprykę pokroić w mniejsze kawałki - wymieszać z pęczakiem, dodać kapary. Sałatkę posypać nasionami słonecznika.