Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka w przygotowaniu , zaledwie 15 minut. sałatka z kapusty pekińskiej i kilku składników. Połączona z sosem majonezowo - jogurtowym smakuje wyśmienicie. Polecam
nóż, deska do krojenia, miska, talerz głęboki, łyżka, garnuszek,
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 816
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 816
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
Z kapusty pekińskiej usunąć brzydkie liście jeżeli są, poszatkować. Por po oczyszczeniu pokroić w pół prążki. Poszatkowana kapustę oraz por przełożyć na sitko przelać gorącą wodą i odsączyć. Pomidor umyć , osuszyć i pokroić w większą kostkę , również ogórek zielony po obraniu pokroić w większą kostkę. Jajka po ugotowaniu, obraniu pokroić również w większą kostkę. Plasterki szynki kroimy w paski i zwijamy w ślimaczki . Przygotować sos; Majonez połączyć z jogurtem naturalnym, dodać soli i pieprzu do smaku, dobrze wymieszać. Na głęboki talerz przełożyć większą połowę kapusty pekińskiej z porem , polać częścią sosu i wymieszać. Następnie układać przygotowane składniki, pozostałą kapustę z dodatkiem sosu. Udekorować listkami natki pietruszki i zwiniętymi z szynki ślimaczkami. Smacznego
Przygotowanie składników.
Sałatka gotowa do podania.