Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowana bez majonezu, doprawiona świeżym czosnkiem, sałatka z pieczarkami, jajkiem, serem i groszkiem.
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17279
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 137
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4880
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7654
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17279
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 137
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4880
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7654
Składniki
Pieczarki obrać, umyć i pokroić na cienkie plastry. Gotować przez około 10 minut w wodzie z dodatkiem pół łyżeczki soli i łyżki octu. Następnie pieczarki odcedzić z odstawić do wystygnięcia.
Jajka ugotować na twardo i ostudzić w zimnej wodzie, następnie obrać i pokroić każde na około 16 kawałków.
W zależności od tego, czy ser żółty jest w kawałku czy w plastrach, zetrzeć go na tarce o dużych oczkach lub pokroić na cienkie paski.
Odsączony z zalewy groszek wymieszać z serem oraz pieczarkami, dodać jogurt i przyprawy, wymieszać. Na koniec dodać pokrojone jajka i jeszcze raz delikatnie wymieszać.