Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowana bez majonezu, doprawiona świeżym czosnkiem, sałatka z pieczarkami, jajkiem, serem i groszkiem.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1359
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1359
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Pieczarki obrać, umyć i pokroić na cienkie plastry. Gotować przez około 10 minut w wodzie z dodatkiem pół łyżeczki soli i łyżki octu. Następnie pieczarki odcedzić z odstawić do wystygnięcia.
Jajka ugotować na twardo i ostudzić w zimnej wodzie, następnie obrać i pokroić każde na około 16 kawałków.
W zależności od tego, czy ser żółty jest w kawałku czy w plastrach, zetrzeć go na tarce o dużych oczkach lub pokroić na cienkie paski.
Odsączony z zalewy groszek wymieszać z serem oraz pieczarkami, dodać jogurt i przyprawy, wymieszać. Na koniec dodać pokrojone jajka i jeszcze raz delikatnie wymieszać.