Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, smaczna surówka na niedzielne przyjęcie, a dla lubiących fetę można dodać jako składnik dodatkowy
Makowiec z dawien dawna był moim ulubionym ciastem na święta Bożego Narodzeni...
Odsłon: 44
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 554
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 148
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 791
Makowiec z dawien dawna był moim ulubionym ciastem na święta Bożego Narodzeni...
Odsłon: 44
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 554
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 148
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 791
Składniki
Buraki obieramy i kroimy na 4 części w półksiężyce (najlepiej małe, szybciej się upieką ) zawinąć w sreberko i piec w piekarniku około 45 min. Po ostygnięciu przerzucić do miski i wymieszać z rukolą, prażonym słonecznikiem 3/4 szklanki i 8 łyżkami oliwy z oliwek. Pieprz, sól do smaku jak kto lubi, sałatka jest tak pyszna że nie potrzeba doprawiać. Smacznego!