Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, smaczna surówka na niedzielne przyjęcie, a dla lubiących fetę można dodać jako składnik dodatkowy
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1951
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1636
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2621
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1951
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1636
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2621
Składniki
Buraki obieramy i kroimy na 4 części w półksiężyce (najlepiej małe, szybciej się upieką ) zawinąć w sreberko i piec w piekarniku około 45 min. Po ostygnięciu przerzucić do miski i wymieszać z rukolą, prażonym słonecznikiem 3/4 szklanki i 8 łyżkami oliwy z oliwek. Pieprz, sól do smaku jak kto lubi, sałatka jest tak pyszna że nie potrzeba doprawiać. Smacznego!