Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Sałatka z pieczonych warzyw i soczewicy z dodatkiem pysznego sosu. Pełna aromatu i smaku, doskonała na różne okazje.
forma do pieczenia, garnuszek, blender
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456802
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1223
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2092
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 505
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456802
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1223
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2092
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 505
Składniki
Soczewicę ugotuj zgodnie z instrukcją. Warzywa przełóż na papier do pieczenia : cebulę rozetnij na pół, fenkuł pokrój w plastry, marchewki wzdłuż. Polej olejem i posyp przyprawami. Wstaw do piekarnika na około 20 min, piecz w 180'C.
Rabarbar obierz, pokrój na kawałki i przełóż do garnuszka z dodatkiem cukru. Smaż aż zmięknie, dodaj owoce i smaż 1 min, następnie zblenduj na gładki sos. Jogurt wymieszaj z cytryną i tahini. Na talerz wyłóż soczewicę, na to warzywa, dodaj sos i jogurt. Całość polej oliwą z oliwek i posyp koperkiem.