Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna sałatka, która może być samodzielną pyszną przekąską lub dodatkiem do dań mięsnych. Głównym składnikiem są zdrowe pieczone buraczki a oprócz nich brokuł, papryka, cebula, sałata lodowa oraz sos jogurtowo-majonezowy.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Buraka /bez obierania/ zawijamy w folię aluminiową, układamy na blaszce i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Pieczemy ok. 1,5 godzin. Wyjmujemy i odstawiamy do wystudzenia. następnie buraczka obieramy i kroimy w kostkę. Brokuła dzielimy na różyczki, wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy 3-4 min., odsączamy i studzimy. Paprykę kroimy w kostkę a cebulę drobno siekamy. Jogurt naturalny mieszamy z majonezem, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Na dnie salaterki układamy porwane na kawałki liście sałaty lodowej, na niej przygotowane warzywa. Tuż przed podaniem polewamy przygotowanym sosem jogurtowo-majonezowym.