Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna sałatka, która może być samodzielną pyszną przekąską lub dodatkiem do dań mięsnych. Głównym składnikiem są zdrowe pieczone buraczki a oprócz nich brokuł, papryka, cebula, sałata lodowa oraz sos jogurtowo-majonezowy.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1924
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1618
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2557
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1924
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1618
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2557
Składniki
Buraka /bez obierania/ zawijamy w folię aluminiową, układamy na blaszce i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Pieczemy ok. 1,5 godzin. Wyjmujemy i odstawiamy do wystudzenia. następnie buraczka obieramy i kroimy w kostkę. Brokuła dzielimy na różyczki, wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy 3-4 min., odsączamy i studzimy. Paprykę kroimy w kostkę a cebulę drobno siekamy. Jogurt naturalny mieszamy z majonezem, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Na dnie salaterki układamy porwane na kawałki liście sałaty lodowej, na niej przygotowane warzywa. Tuż przed podaniem polewamy przygotowanym sosem jogurtowo-majonezowym.