Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z pora i szynki to zdrowa i pożywna propozycja, która sprawdzi się szczególnie wiosną i latem jako szybkie śniadanie lub lekki lunch. Jajka dodają sił do działania przez cały dzień, a por przyjemnie orzeźwia. Całość wieńczy delikatny smak parzonej szynki i dużej ilości koperku. Sałatka jest bogatym źródłem witamin, minerałów oraz substancji o działaniu przeciwutleniającym. Por wspiera usuwanie szkodliwych produktów przemiany materii, ale także wspomaga odchudzanie.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22439
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14528
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4488
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43644
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 565
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 539
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22439
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14528
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4488
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43644
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 565
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 539
Składniki
Szynkę pokrój w drobną kostkę i przełóż do miski. Koperek posiekaj drobno i dodaj do reszty składników, zostawiając wierzch pęczka w całości, do dekoracji.
W osobnej miseczce wymieszaj jogurt, majonez i przyprawy. Przelej sos do sałatki i dokładnie wymieszaj całość. Sałatkę z pora i szynki udekoruj odłożonymi wcześniej kawałkami pora i koperku. Danie najlepiej smakuje po schłodzeniu w lodówce.
Jajka ugotuj na twardo. Białka pokrój w kostkę, żółtka rozgnieć. Przełóż wszystko do miski. Pora umyj i odetnij jego białą część. Pokrój ją w cienkie plasterki, które wsyp do miski, pozostawiając sobie kilka okręgów do dekoracji.