Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta sałatka na co dzień i od święta :)
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 44
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 13011
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 79
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 44
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 13011
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 79
Składniki
Białą część pora kroimy w piórka. Najlepiej jest zrobić to dzień wcześniej i zasypać solą, aby pory zmiękły, jednak kiedy nie mamy na to czasu wystarczy por zalać wrzącą wodą z odrobiną soli i odstawić na ok. 30 minut. Gdy por będzie już miękki, należy dodać do niego odsączony groszek i jabłko starte na grubych oczkach tarki. Jabłko skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie pociemniało. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ewentualnie odrobiną cukru. Dodajemy majonez i gotowe!!! Smacznego :)