Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta sałatka na co dzień i od święta :)
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Składniki
Białą część pora kroimy w piórka. Najlepiej jest zrobić to dzień wcześniej i zasypać solą, aby pory zmiękły, jednak kiedy nie mamy na to czasu wystarczy por zalać wrzącą wodą z odrobiną soli i odstawić na ok. 30 minut. Gdy por będzie już miękki, należy dodać do niego odsączony groszek i jabłko starte na grubych oczkach tarki. Jabłko skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie pociemniało. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ewentualnie odrobiną cukru. Dodajemy majonez i gotowe!!! Smacznego :)