Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta sałatka na co dzień i od święta :)
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 282
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 282
Składniki
Białą część pora kroimy w piórka. Najlepiej jest zrobić to dzień wcześniej i zasypać solą, aby pory zmiękły, jednak kiedy nie mamy na to czasu wystarczy por zalać wrzącą wodą z odrobiną soli i odstawić na ok. 30 minut. Gdy por będzie już miękki, należy dodać do niego odsączony groszek i jabłko starte na grubych oczkach tarki. Jabłko skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie pociemniało. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ewentualnie odrobiną cukru. Dodajemy majonez i gotowe!!! Smacznego :)