Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta sałatka na co dzień i od święta :)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4229
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11565
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6607
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5519
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13689
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4229
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11565
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6607
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5519
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13689
Składniki
Białą część pora kroimy w piórka. Najlepiej jest zrobić to dzień wcześniej i zasypać solą, aby pory zmiękły, jednak kiedy nie mamy na to czasu wystarczy por zalać wrzącą wodą z odrobiną soli i odstawić na ok. 30 minut. Gdy por będzie już miękki, należy dodać do niego odsączony groszek i jabłko starte na grubych oczkach tarki. Jabłko skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie pociemniało. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ewentualnie odrobiną cukru. Dodajemy majonez i gotowe!!! Smacznego :)