Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, szybka i prosta w wykonaniu sałatka z porów. Połączenie smaku pora, jajek oraz musztardy i majonezu nadaje sałatce niezapomniany smak. Sałatka której nie można się oprzeć, raz spróbowana skusi każdego po więcej.
talerz, garnek do ugotowania jajek,
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100359
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1962
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5816
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5817
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100359
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1962
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5816
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5817
Składniki
Pory po opłukaniu i osuszeniu pokroić w cienkie plasterki , lekko sparzyć wrzątkiem i od razu odcedzić. Jajka ugotować na twardo, po ugotowaniu przepłukać zimną wodą, obrać ze skorupek, pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ogórki konserwowe pokroić w kostkę, a natkę pietruszki drobniutko poszatkować. Wszystkie składniki połączyć z musztardą oraz majonezem, doprawić solą i pieprzem do smaku i wymieszać. Sałatkę podać na plasterkach ogórka, udekorowaną porem oraz połówkami ugotowanych jajek.