Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, szybka i prosta w wykonaniu sałatka z porów. Połączenie smaku pora, jajek oraz musztardy i majonezu nadaje sałatce niezapomniany smak. Sałatka której nie można się oprzeć, raz spróbowana skusi każdego po więcej.
talerz, garnek do ugotowania jajek,
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7636
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 230
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2589
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 544
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7636
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 230
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2589
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 544
Składniki
Pory po opłukaniu i osuszeniu pokroić w cienkie plasterki , lekko sparzyć wrzątkiem i od razu odcedzić. Jajka ugotować na twardo, po ugotowaniu przepłukać zimną wodą, obrać ze skorupek, pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ogórki konserwowe pokroić w kostkę, a natkę pietruszki drobniutko poszatkować. Wszystkie składniki połączyć z musztardą oraz majonezem, doprawić solą i pieprzem do smaku i wymieszać. Sałatkę podać na plasterkach ogórka, udekorowaną porem oraz połówkami ugotowanych jajek.