Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza sałatka z prażoną cebulką to sałatka z ugotowanych ziemniaków i świeżych warzyw z dodatkiem sosu śmietanowego. Przygotuj ją z ziemniaków, które zostały ci z obiadu. Jeśli będziesz gotować je specjalnie do sałatki, wcześniej je ostudź i schłodź w lodówce. Sałatkę możesz oczywiście podać w temperaturze pokojowej, jeśli nie lubisz zimnej, ale ważne jest, by ziemniaki uzyskały zwartą konsystencję (dzięki schłodzeniu), a smaki sałatki przegryzły się. Po prostu odpowiednio wcześnie wyjmij sałatkę z lodówki i dopiero gdy osiągnie pożądaną temperaturę, udekoruj prażoną cebulką.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2650
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5401
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 231
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2650
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5401
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 231
Składniki
Pokrój ugotowane ziemniaki w kostkę. Usuń z pomidorów gniazda nasienne (wykorzystaj je do innych celów) i także pokrój je – w nieco mniejszą niż ziemniaki – kostkę. Ogórki pokrój na półplasterki.
Umieść w misce wszystkie warzywa (z wyjątkiem cebulki). W osobnym naczyniu połącz śmietanę z majonezem. Wymieszaj sos ze składnikami sałatki. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem i pieprzem ziołowym. I wstaw na godzinę do lodówki.
Obierz cebulę i pokrój na półplasterki. Oprósz łyżką mąki i dokładnie w niej obtocz.
Rozgrzej na patelni olej i obsmaż na nim cebulę, często ją mieszając. Gdy cebula zacznie się rumienić, posyp ją drugą łyżką mąki. Smaż nadal (przez około 10-15 minut), aż cebula się zezłoci. Przestudź.
Oprósz prażoną cebulką schłodzoną sałatkę.