Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z przepiórczymi jajkami

Sałatka z przepiórczymi jajkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 873 Ocena: 16745

Dodano:

Odsłon: 2387

Szybka, smaczna sałatka

Składniki

  • 1 garść rukoli
  • 6 szt jajek przepiórczych
  • 6 szt pomidorków koktajlowych
  • garść rzeżuchy
  • 120 g szynki wieprzowej , surowej w plastrach
  • Sos :1 łyżka oliwy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka musztardy,
  • 1 łyżeczka miodu
  • sól
  • pieprz
  • 1 awokado
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rukolę umyłem, osuszyłem.
    Jajeczka przepiórcze ugotowałem na twardo (3-4 minuty), ostudziłem, obrałem i przekroiłem na połówki.
    Pomidorki koktajlowe umyłem, pokroiłem.
    Szynkę położyłem na zimnej patelni, rozgrzałem ją, krótko smażyłem w obu stron. Awokado obrałem, pokroiłem na kawałki.
    Przygotowałem sos łącząc wszystkie składniki.
    Na półmisku rozłożyłem rukolę, na niej połówki pomidorków, rzeżuchę, jajka, awokado,kawałki podsmażonej szynki .
    Składniki sosu wymieszać razem i polałem sałatkę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mimiwiki 31 marca 2017 Pysznie :) a czy ja tam widzę kawałki awokado jeszcze? Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń