Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, smaczna sałatka
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7899
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1162
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13666
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7899
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1162
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13666
Składniki
Rukolę umyłem, osuszyłem. Jajeczka przepiórcze ugotowałem na twardo (3-4 minuty), ostudziłem, obrałem i przekroiłem na połówki. Pomidorki koktajlowe umyłem, pokroiłem. Szynkę położyłem na zimnej patelni, rozgrzałem ją, krótko smażyłem w obu stron. Awokado obrałem, pokroiłem na kawałki. Przygotowałem sos łącząc wszystkie składniki. Na półmisku rozłożyłem rukolę, na niej połówki pomidorków, rzeżuchę, jajka, awokado,kawałki podsmażonej szynki . Składniki sosu wymieszać razem i polałem sałatkę.