Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, smaczna sałatka
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2846
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3922
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 638
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3854
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2846
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3922
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 638
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3854
Składniki
Rukolę umyłem, osuszyłem. Jajeczka przepiórcze ugotowałem na twardo (3-4 minuty), ostudziłem, obrałem i przekroiłem na połówki. Pomidorki koktajlowe umyłem, pokroiłem. Szynkę położyłem na zimnej patelni, rozgrzałem ją, krótko smażyłem w obu stron. Awokado obrałem, pokroiłem na kawałki. Przygotowałem sos łącząc wszystkie składniki. Na półmisku rozłożyłem rukolę, na niej połówki pomidorków, rzeżuchę, jajka, awokado,kawałki podsmażonej szynki . Składniki sosu wymieszać razem i polałem sałatkę.