Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roszponka jest bardzo bogata w potas.
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 89
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40738
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1118
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 272
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3466
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 89
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40738
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1118
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 272
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3466
Składniki
Sama roszponka nie wyróżnia się smakiem, jest cenna ze względu na mikroelementy. Najlepiej jest ją dodać do zwykłej sałatki obiadowej. Kapustę pekińską pokroiłam na cienkie paseczki, dodałam pokrojoną w paski paprykę, cebulę w piórka, pomidorki na pół i ogórki konserwowe w mniejsze kawałki, i liście roszponki Sos wymieszałam w miseczce, przecisnęłam czosnek do sosu, doprawiłam i polałam nim sałatkę. Smacznego :)