Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 918
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4551
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1169
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 525
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 918
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4551
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1169
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 525
Składniki
Sałatkę dokładnie płuczemy i osuszamy za pomącą ręcznika papierowego. Na półmisku układamy sałatę roszponkę (u mnie szklane naczynie do pieczenia tarty). Jabłko dokładnie płuczemy, oczyszczamy z gniazda nasiennego i z łupką kroimy w takie plasterko-ćwiartki. Układamy je na sałatce.
Serek kroimy w ćwiartki i przekładamy do foli aluminiowej. Podgrzewamy w piekarniku nagrzanym do 200'C przez około 5-8 minut, tak aby zaczął być płynny w środku* cały czas trzeba kontrolować (ser można też podgrzać w mikrofalówce tylko bez foli tak przez 1 minutkę). Tak podgrzany ser układamy na sałatce z jabłkiem. Polewamy go miodem i obsypujemy orzechami włoskimi. Podajemy zaraz po przygotowaniu. Najlepiej sałatka smakuje z podpiekaną bułką z czosnkiem. Smacznego !!!
;-D
;-)))