Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z roszponką i serem pleśniowym

Sałatka z roszponką i serem pleśniowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 538 Ocena: 18236

Dodano:

Odsłon: 1967

Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.

Składniki

  • 1 opakowanie sałatki roszponki
  • 1 jabłko
  • 2 opakowania serka camembert
  • 2 łyżeczki miodu naturalnego
  • garść orzechów włoskich
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sałatka z roszponką i serem pleśniowym

Przygotowanie

  1. Sałatkę dokładnie płuczemy i osuszamy za pomącą ręcznika papierowego. Na półmisku układamy sałatę roszponkę (u mnie szklane naczynie do pieczenia tarty). Jabłko dokładnie płuczemy, oczyszczamy z gniazda nasiennego i z łupką kroimy w takie plasterko-ćwiartki. Układamy je na sałatce.

  2. Serek kroimy w ćwiartki i przekładamy do foli aluminiowej. Podgrzewamy w piekarniku nagrzanym do 200'C przez około 5-8 minut, tak aby zaczął być płynny w środku* cały czas trzeba kontrolować (ser można też podgrzać w mikrofalówce tylko bez foli tak przez 1 minutkę). Tak podgrzany ser układamy na sałatce z jabłkiem. Polewamy go miodem i obsypujemy orzechami włoskimi. Podajemy zaraz po przygotowaniu. Najlepiej sałatka smakuje z podpiekaną bułką z czosnkiem. Smacznego !!!

  3. ;-D

  4. ;-)))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń