Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na sałatkę z nietypowym dodatkiem figi indyjskiej ( opuncji )
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 315
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4393
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1856
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3621
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30915
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 315
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4393
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1856
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3621
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30915
Składniki
Boczek usmażyłem , aż zrobił się chrupiący i rumiany. Orzeszki pinii zrumieniłem na suchej patelni. W międzyczasie przygotowałem sos: zmieszałem miód z octem, doprawiłem go pieprzem i solą, na koniec dodałem oliwę (najlepiej wszystko umieścić np. w słoiczku, zakręcić i energicznie potrząsać do uzyskania emulsji). Rukolę wymieszałem z 2 łyżkami sosu i rozłożyłem ją na półmisku. Na wierzchu ułożyłem zrumieniony boczek, obrane ze skórki i przekrojone na połówki kiwi kaktusowe. Całość polałem sosem. Posypałem wszystko pokruszonym serem pleśniowym i orzeszkami pinii.