Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na sałatkę z nietypowym dodatkiem figi indyjskiej ( opuncji )
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10828
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4840
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 958
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9259
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1377
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10828
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4840
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 958
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9259
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1377
Składniki
Boczek usmażyłem , aż zrobił się chrupiący i rumiany. Orzeszki pinii zrumieniłem na suchej patelni. W międzyczasie przygotowałem sos: zmieszałem miód z octem, doprawiłem go pieprzem i solą, na koniec dodałem oliwę (najlepiej wszystko umieścić np. w słoiczku, zakręcić i energicznie potrząsać do uzyskania emulsji). Rukolę wymieszałem z 2 łyżkami sosu i rozłożyłem ją na półmisku. Na wierzchu ułożyłem zrumieniony boczek, obrane ze skórki i przekrojone na połówki kiwi kaktusowe. Całość polałem sosem. Posypałem wszystko pokruszonym serem pleśniowym i orzeszkami pinii.