Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta chrupiąca propozycja sprawdzi się jako dodatek do obiadu, posiłek do pracy czy smaczna kolacja. Sałatka z selera naciowego jest nie tylko pyszna, ale także bardzo prosta w przygotowaniu. Może z powodzeniem zastąpić surówkę. Wystarczy kilka składników i chwila w kuchni. Możesz ją także zaserwować swoim gościom jako przystawka. Ważne jest, aby wybrać świeżego selera naciowego, a także jabłko. Dzięki temu sałatka będzie jeszcze lepsza w smaku.
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 211
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1089
Polecam.
Odsłon: 1075
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 211
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1089
Polecam.
Odsłon: 1075
Składniki
Zalej rodzynki gorącą wodą i odstaw na około 10 minut, jeśli będziesz je dodawać do swojej sałatki.
Seler opłucz pod bieżącą wodą, osusz i pokrój na cienkie plasterki. Opcjonalnie możesz zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Jabłko obierz, wytnij gniazda nasienne i również pokrój w drobne plastry. Posiekaj orzechy.
Wszystkie przygotowane składniki umieść w misce, dodaj też odsączone rodzynki. Wymieszaj.
W osobnej miseczce połącz majonez z jogurtem naturalnym i sokiem z cytryny. Przypraw do smaku solą i pieprzem, a następnie dokładnie połącz składniki, aby nie było grudek.
Wymieszaj wcześniej przygotowaną sałatkę wraz z sosem. Udekoruj posiekaną świeżą natką pietruszki.