Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z selera z chrupiącą sałatą

Sałatka z selera z chrupiącą sałatą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2286 Ocena: 50315

Dodano:

Odsłon: 7828

:)

Składniki

  • 80 ml soku jabłkowego
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • sól morska
  • 300 g selera naciowego
  • 4 łyki oliwy "extra virgine"
  • 100 g sałaty / np. roszponka , sałata rzymska , radicchio
  • 80 g parmezanu
  • 8 pomidorów koktajlowych
  • zioła
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka z selera z chrupiącą sałatą

Przygotowanie

  1. Sok jabłkowy wymieszać z sokiem z cytryny , solą i pieprzem.
    Seler oczyścić , pokroić na cienkie plasterki. Ułożyć je w misce , skrapiając 2/3 porcji przygotowanego sosu , marynować ok. 60 min.
    Rozłożyć na talerzach i skropić 2 łyżkami oliwy.

    Sałatę oczyścić , osuszyć i porwać na małe kawałki . 2 łyżki oliwy wymieszać z resztą sosu jabłkowego , polać nim sałatę , wymieszać.
    Parmezan zetrzeć w wiórki , posypać nim sałatę.Ozdobić pomidorami i posiekanymi ziołami.

    Można użyć selera korzennego / wersja oryginalna przepisu/. Kto nie lubi selera , przystawkę możne przygotować z młodej kalarepy

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń