Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2374
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4474
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1494
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 435
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2374
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4474
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1494
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 435
Składniki
Sok jabłkowy wymieszać z sokiem z cytryny , solą i pieprzem. Seler oczyścić , pokroić na cienkie plasterki. Ułożyć je w misce , skrapiając 2/3 porcji przygotowanego sosu , marynować ok. 60 min. Rozłożyć na talerzach i skropić 2 łyżkami oliwy. Sałatę oczyścić , osuszyć i porwać na małe kawałki . 2 łyżki oliwy wymieszać z resztą sosu jabłkowego , polać nim sałatę , wymieszać. Parmezan zetrzeć w wiórki , posypać nim sałatę.Ozdobić pomidorami i posiekanymi ziołami. Można użyć selera korzennego / wersja oryginalna przepisu/. Kto nie lubi selera , przystawkę możne przygotować z młodej kalarepy