Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem postanowiłam wypróbować sałatkę z selerem konserwowym. Sporo słyszałam pochwał na temat sałatek zarówno z selera surowego jak i z selera konserwowego więc chciałam się przekonać osobiście czy to prawda.
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 408
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 49
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 115
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 408
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 49
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 115
Składniki
Selera, kukurydzę i fasolę przełożyłam na durszlak żeby odsączyć je z zalewy. Gdy odciekły przełożyłam je do miski. Selera można pokroić na mniejsze kawałki. Ogórki konserwowe pokroiłam w kosteczkę i odcisnęłam z nadmiaru soku. Wrzuciłam je do miski. Paprykę umyłam, oczyściłam z nasion i pokroiłam w taką samą kostkę jak ogórka. Również dodałam do miski z pozostałymi warzywami. Pora umyłam, osuszyłam i pokroiłam na kawałeczki. Dorzuciłam do miski. Warzywa doprawiłam solą i pieprzem czarnym mielonym do smaku. Wymieszałam wszystko z majonezem. Sałatkę wstawiłam do lodówki żeby się przegryzła i dobrze schłodziła. Jeśli wolicie sałatki bardziej treściwe, to można dodać wędzonego lub smażonego kurczaka pokrojonego w kostkę lub szynkę konserwową i żółty ser.