Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczną, prostą a za razem szybką w przygotowaniu sałatkę, która na pewno zasmakuje gościom i szybko zniknie z talerza.
miska, garnek, nóż, deska do krojenia , tarka,
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 127
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 357
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 127
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 357
Składniki
Ryż ugotować na sypko , po ugotowaniu przepłukać zimną wodą, następnie odsączyć na sicie. Jajka ugotować na twardo, po ugotowaniu przepłukać w zimnej wodzie (wtedy łatwiej się obiera), obrać a następnie pokroić w kostkę. Seler konserwowy odsączyć z zalewy, jeżeli jest długi to pokroić w mniejsze kawałki. Ser żółty potrzeć na tarce (grube oczka). Szynkę pokroić w małe drobne paseczki. Por obrać pokroić w prążki, a następnie sparzyć gorąca wodą i odsączyć. Wszystkie składniki wymieszać do połączenia, dodać sól i pieprz do smaku oraz majonez. Udekorować rulonikami z szynki oraz pietruszką zieloną.