Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to kolejna, bardzo zdrowa, smaczna sałatka, nadająca się do podjadania między posiłkami. Można ją na wiele sposobów modyfikować. Tym razem zrobiłam z kawałkami wędzonego łososia i czerwonej fasoli. Jeżeli chcemy taką sałatkę zrobić z dodatkiem pomidorków koktajlowych, wtedy nie dodajemy świeżych ogórków.
Składniki
Kapustę pekińską kroimy w większe piórka, łodyżki selera naciowego, rzodkiewki, szczypior, łososia i ogórki kroimy w kostkę. Dodajemy osączoną, wypłukaną fasolę, mieszamy wszystko. W salaterce mieszamy pieprze, sól razem z oliwą z pestek winogron i octem balsamicznym, pomieszane składniki odstawiamy na 10-15 minut. I po tym czasie dodajemy wymieszaną oliwę z solą i pieprzem do surówki. Dobrze mieszamy wszystkie składniki. Miskę z surówką przykrywamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki, po to żeby wszystkie składniki w surówce przeszły swoimi smakami. Smacznego!!!
Dobrze mieszamy wszystkie składniki. Miskę z surówką przykrywamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki, po to żeby wszystkie składniki w surówce przeszły swoimi smakami.
Smacznego!!!