Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z serem żółtym to połączenie tradycyjnych smaków: ziemniaków, ogórków kiszonych, cebuli i jajek. Warstwowe ułożenie sprawia, że pięknie wygląda na stole.
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6216
Przepisów na krem z dyni jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Przygotowa...
Odsłon: 60
Smaczna pieczeń. Pyszna na zimno - do kanapki, jak i na ciepło do obiadu.
Odsłon: 122
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6216
Przepisów na krem z dyni jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Przygotowa...
Odsłon: 60
Smaczna pieczeń. Pyszna na zimno - do kanapki, jak i na ciepło do obiadu.
Odsłon: 122
Składniki
Obierz ziemniaki i ugotuj je w osolonej wodzie. Odstaw, aby nie były gorące w trakcie krojenia. Jajka wstaw do gotowania na twardo, a kiedy będą gotowe, obierz je ze skorupek i zostaw do wystygnięcia.
Przygotuj miskę do warstwowego układania sałatki.
Ziemniaki pokrój drobno albo zetrzyj na tarce. Ułóż na sam spód miski. Posmaruj łyżką majonezu. Ogórki kiszone odsącz z zalewy, pokrój w kostkę i wyłóż na ziemniaki. Ponownie wysmaruj majonezem. Cebule posiekaj drobno, przełóż do miski. Tak jak poprzednio, rozsmaruj łyżkę majonezu.
Na wierzch ułóż pokrojone w drobną kostkę jajka, posól i popieprz całą powierzchnię, a następnie rozłóż żółty ser w cienkich plasterkach. Możesz je uzyskać z pomocą szerokiej obieraczki do warzyw albo specjalnej szpatułki z nożykiem do sera.
Udekoruj sałatkę świeżą natką pietruszki i przełóż ją do lodówki na minimum godzinę przed podaniem.