Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obierajcie skorzonerę w rękawiczkach. Można świeżą zastąpić taką ze słoika. Obie wersje sprawdzają się.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 66
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 231
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2839
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 66
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 231
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2839
Składniki
Obrałem skorzonerę, ugotowałem w lekko osolonej i osłodzonej wodzie, wystudziłem, osuszyłem na papierowym ręczniku. Po wystygnięciu, pokroiłem na 3 cm kawałki. Ogórki również pokroiłem w 3 cm paseczki, cebulki w pół plasterki, pomidorki w małe cząstki. Jajka ugotowane na twardo podzieliłem na cząstki. Doprawiłem solą i sokiem z cytryny. Wszystkie składniki delikatnie wymieszałem, polałem sosem. Wszystkie składniki sosu zmiksowałem. Na koniec sałatkę posypałem pokrojoną świeżą natką pietruszki.