Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Chrupiąca sałatka z surowego kalafiora to idealny dodatek do dań z grilla lub samodzielna przekąska.
Przepis z wyspy Egina, która słynie z uprawy pistacji.
Odsłon: 80
Jedna z moich ulubionych domowych wędlin. Soczysty boczek rolowany z pieprzem...
Odsłon: 65
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 277
Ciasteczka przygotowane według przepisu Futka. Oto link do przepisu; https://...
Odsłon: 189
Przepis z wyspy Egina, która słynie z uprawy pistacji.
Odsłon: 80
Jedna z moich ulubionych domowych wędlin. Soczysty boczek rolowany z pieprzem...
Odsłon: 65
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 277
Ciasteczka przygotowane według przepisu Futka. Oto link do przepisu; https://...
Odsłon: 189
Składniki
Kalafiora dokładnie umyć, podzielić na różyczki i poszatkować na drobno ręcznie lub w robocie. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Jajka i szynkę pokroić w drobną kostkę, pora pokroić na półplasterki i posiekać. Wszystkie składniki sałatki połączyć. Składniki sosu połączyć. Sałatkę polać sosem, wymieszać i odstawić do lodówki do przegryzienia się smaków. Rady: W wersji light można całkowicie zrezygnować z majonezu i zastąpić go jogurtem naturalnym.