Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na zdrową, lekką, ale bardzo pożywną sałatkę. Spaghetti ze świeżych buraków i marchewki świetnie komponuje się ze słodkim sosem winegret, serem białym typu włoskiego oraz szafranowymi kuleczkami jaglanymi. Przygotowanie sałatki jest proste i przyjemne, a efekt z pewnością zadowoli Wasze kubki smakowe :)
Kaszę jaglaną gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem szafranu, a następnie dodajemy do niej łyżeczkę masła i delikatnie studzimy. Kiedy kasza odpowiednio ostygnie, formujemy z niej małe kuleczki, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 15 minut.
Oliwę z oliwek, ocet figowy i syrop z agawy dodajemy do miseczki i dokładnie mieszamy do momentu powstania jednolitego sosu. Powstały winegret doprawiamy do smaku solą.
* Dla podkreślenia smaku naszego winegretu, możemy dodać do niego zioła prowansalskie
Z marchewek i buraków za pomocą temperówki do warzyw wycinamy spaghetti lub używamy gotowych, kupionych produktów. Spaghetti z buraka i marchewki mieszamy z winegretem, układamy na talerze wraz z kawałkami sałaty strzępiastej, sera białego typu włoskiego oraz upieczonymi kuleczkami jaglanymi.
Sałatka najlepiej smakuje z ciepłymi kuleczkami jaglanymi.
Dla urozmaicenia możemy dodać do niej ulubione orzechy, pestki dyni lub słonecznik.
Życzę smacznego! :)
Deserki to zdrowa przekąska nie tylko dla dzieci. Można dodać owoce według wł...
Odsłon: 4013
Bardzo mi się podobała sałatka zamieszczona na forum przez Smakera i postanow...
Odsłon: 254
Bardzo mi się podobała sałatka zamieszczona na forum przez Smakera i postanow...
Odsłon: 254
Składniki
Kaszę jaglaną gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem szafranu, a następnie dodajemy do niej łyżeczkę masła i delikatnie studzimy. Kiedy kasza odpowiednio ostygnie, formujemy z niej małe kuleczki, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 15 minut.
Oliwę z oliwek, ocet figowy i syrop z agawy dodajemy do miseczki i dokładnie mieszamy do momentu powstania jednolitego sosu. Powstały winegret doprawiamy do smaku solą. * Dla podkreślenia smaku naszego winegretu, możemy dodać do niego zioła prowansalskie
Z marchewek i buraków za pomocą temperówki do warzyw wycinamy spaghetti lub używamy gotowych, kupionych produktów. Spaghetti z buraka i marchewki mieszamy z winegretem, układamy na talerze wraz z kawałkami sałaty strzępiastej, sera białego typu włoskiego oraz upieczonymi kuleczkami jaglanymi.
Sałatka najlepiej smakuje z ciepłymi kuleczkami jaglanymi. Dla urozmaicenia możemy dodać do niej ulubione orzechy, pestki dyni lub słonecznik.
Życzę smacznego! :)
Przepisy Sałatki
Sałatki
Sałatka ze szparagami
Sałatki
Młoda kapusta ze śmietaną
Sałatki
Lekka sałatka z serem halloumi i granatem
Sałatki
Lekka i chrupiąca sałatka z rukolą i gruszką
Sałatka ze szparagami
Idealna na każdy czas.....
Odsłon: 29
Młoda kapusta ze śmietaną
Tak przygotowana młoda kapusta ze śmietaną świetnie sprawdzi się jako dodatek...
Odsłon: 158