Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna sałatka z sałatą rzymską, szynką wędzoną parzoną, korniszonami, kolorową papryką i pomidorkami oraz sosem na bazie oleju pozostałego po suszonych pomidorach. Szybko, prosto i smacznie:)
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 237
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 79
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 116
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 237
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 79
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 116
Składniki
Sałatę rwiemy na kawałki. Papryki oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę. Korniszony i szynkę również kroimy. Pomidorki myjemy /możemy obrać ze skórki/ i dodajemy do sałatki. Do przygotowania sosu wykorzystałam olej pozostały po suszonych pomidorach. Do oleju dodajemy ocet jabłkowy, czosnek granulowany, sól, pieprz i cukier do smaku, dokładnie mieszamy. Sos dodajemy do sałatki i mieszamy. Odstawiamy na 30 min.