Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, wiosenna sałatka z pomidorami, kiełkami i fetą.
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3287
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1296
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1812
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 590
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3287
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1296
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1812
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 590
Składniki
Umyte i osuszone liście sałaty rozrywamy na mniejsze kawałki - układamy w salaterce.
Przygotowujemy sos: śmietanę łączymy z majonezem, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, dodajemy szczyptę przyprawy prowansalskiej, mieszamy - polewamy sałatę.
Pomidory kroimy w plasterki lub w ósemki (można je wcześniej sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki) - układamy je na sałacie.
Obraną cebulę kroimy w piórka - układamy na pomidorach, dodajemy pokrojoną w kostkę fetę oraz ulubione kiełki. Plasterki szynki rozrywamy na mniejsze kawałki i dodajemy do sałatki. Całość surówki obficie posypujemy posiekanym koperkiem, rzeżuchą lub inną świeżą zieleniną, dekorujemy plasterkami cytryny. Surówkę podajemy zaraz po przygotowaniu. Smacznego :)