Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i sycąca sałatka. Doskonała na drugie śniadanie, podwieczorek lub długą podróż.
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7855
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 777
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 605
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7855
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 777
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 605
Składniki
Tortellini serowe gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odsączamy i odstawiamy do wystudzenia. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, wrzucamy mięso mielone, doprawiamy do smaku dolą, pieprzem cytrynowym, papryką mieloną i czosnkiem granulowanym. Smażymy na rumiano rozdzielając mięso łopatką na małe cząstki. Zdejmujemy z patelni i odstawiamy do wystudzenia. Jajka gotujemy na twardo, stodzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Brokuła dzielimy na różyczki, wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy ok. 3 min, odsączamy i studzimy. Paprykę oczyszczamy z nasion i razem z kiszonymi ogórkami kroimy w kostkę. Dymkę wraz ze szczypiorem drobno kroimy. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki, dodajemy majonez, musztardę francuską, jogurt naturalny, doprawiamy do smaku i mieszamy. Możemy podawać od razu lub odstawić na 30 min żeby smaki się przegryzły:)