Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam tą sałatkę! Zawsze bardzo mi smakuje i nigdy się nie nudzi. Pokochało ją wielu z moich domowników oraz gości. Sałatka jest aromatyczna, bardzo pożywna i soczysta. Zawarte w niej składniki otula wyrazisty dip czosnkowo - ziołowy z dodatkiem świeżej bazylii. Polecam ją i Wam! Jest świetna na rozmaite okazje :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 874
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11765
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 874
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11765
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Składniki
Tortellini gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie i studzimy.
Do miseczki dodajemy jogurt naturalny, 5 łyżek majonezu (można użyć wersji light), oregano, posiekane listki bazylii oraz 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i dokładnie mieszamy. Dip doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Do salaterki dodajemy ugotowane tortellini, odsączoną z zalewy kukurydzę, pokrojonego w kostkę ogórka, żółty ser i wędzonego kurczaka. Wszystkie składniki łączymy z dipem i dokładnie mieszamy.
Sałatkę wstawiamy do lodówki dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
Życzę smacznego! :)