Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka z truskawkami i leśnymi owocami zaskoczy Twoich bliskich. W połączeniu z białym serem, świeżymi liśćmi rukoli, botwinką oraz po przełamaniu słodkości sosem zyskasz gotowe danie lub dodatek do gorącego posiłku. Wypróbuj ten przepis także podczas letniego grillowania.
Danie inspirowane angielskimi świnkami w kocykach, w Szkocji znane jako żołni...
Odsłon: 89
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 148
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 92
Polecam bardzo smaczny farsz z kapusty kiszonej i suszonych grzybków. Farsz p...
Odsłon: 105
Danie inspirowane angielskimi świnkami w kocykach, w Szkocji znane jako żołni...
Odsłon: 89
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 148
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 92
Polecam bardzo smaczny farsz z kapusty kiszonej i suszonych grzybków. Farsz p...
Odsłon: 105
Składniki
Rukolę i liście młodej botwinki opłucz pod bieżącą wodą. Odstaw do wysuszenia. Truskawki także przemyj, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój ostrym nożykiem szypułki. Podziel każdą z nich na dwie części, przecinając wzdłuż. Jeśli są duże, pokrój truskawki w ósemki. Resztę owoców także umyj i odstaw do wysuszenia, np. w durszlaku.
Posiekaj orzechy włoskie. Ser pokrój na mniejsze części. Na głębokim półmisku ułóż rukolę, liście botwinki, a następnie posyp równomiernie owocami: borówkami, jeżynami i malinami. Na nie rozłóż truskawki pokrojone w mniejsze części. Posyp serem białym i orzechami.
W małej miseczce wymieszaj oliwę z oliwek, sok z cytryny i miód. Dopraw solą i pieprzem. Polej sałatkę sosem przed podaniem.