Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna, wiosenna sałatka, która świetnie sprawdzi się także jako dodatek do grillowanych mięs :) Połączenie szparagów i truskawek to jedno z lepszych, chociaż nietypowych połączeń, które z pewnością zaskoczy smakiem nawet najbardziej wybredne podniebienia ;)
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 814
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 226
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31453
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 465
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 814
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 226
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31453
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 465
Składniki
Składniki dressingu połączyć. Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki i ugotować je (najlepiej na parze), al dente przez około 3 minuty. Wyhartować w zimnej wodzie i pokroić na mniejsze kawałki.
Na talerzu ułożyć rukolę, szparagi, pokrojone truskawki i pokrojoną w cienkie pióra cebulę. Całość posypać serem i pistacjami. Polać dresingiem i wymieszać.