Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna, wiosenna sałatka, która świetnie sprawdzi się także jako dodatek do grillowanych mięs :) Połączenie szparagów i truskawek to jedno z lepszych, chociaż nietypowych połączeń, które z pewnością zaskoczy smakiem nawet najbardziej wybredne podniebienia ;)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9986
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2604
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1740
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 658
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3856
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9986
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2604
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1740
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 658
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3856
Składniki
Składniki dressingu połączyć. Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki i ugotować je (najlepiej na parze), al dente przez około 3 minuty. Wyhartować w zimnej wodzie i pokroić na mniejsze kawałki.
Na talerzu ułożyć rukolę, szparagi, pokrojone truskawki i pokrojoną w cienkie pióra cebulę. Całość posypać serem i pistacjami. Polać dresingiem i wymieszać.