Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna, wiosenna sałatka, która świetnie sprawdzi się także jako dodatek do grillowanych mięs :) Połączenie szparagów i truskawek to jedno z lepszych, chociaż nietypowych połączeń, które z pewnością zaskoczy smakiem nawet najbardziej wybredne podniebienia ;)
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2504
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5484
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2245
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 963
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2504
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5484
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2245
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 963
Składniki
Składniki dressingu połączyć. Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki i ugotować je (najlepiej na parze), al dente przez około 3 minuty. Wyhartować w zimnej wodzie i pokroić na mniejsze kawałki.
Na talerzu ułożyć rukolę, szparagi, pokrojone truskawki i pokrojoną w cienkie pióra cebulę. Całość posypać serem i pistacjami. Polać dresingiem i wymieszać.