Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna, wiosenna sałatka, która świetnie sprawdzi się także jako dodatek do grillowanych mięs :) Połączenie szparagów i truskawek to jedno z lepszych, chociaż nietypowych połączeń, które z pewnością zaskoczy smakiem nawet najbardziej wybredne podniebienia ;)
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4840
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7433
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 666
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 97
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 96
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4840
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7433
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 666
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 97
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 96
Składniki
Składniki dressingu połączyć. Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki i ugotować je (najlepiej na parze), al dente przez około 3 minuty. Wyhartować w zimnej wodzie i pokroić na mniejsze kawałki.
Na talerzu ułożyć rukolę, szparagi, pokrojone truskawki i pokrojoną w cienkie pióra cebulę. Całość posypać serem i pistacjami. Polać dresingiem i wymieszać.