Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta łatwa i szybka sałatka z tuńczyka i oliwek jest pyszna zarówno podana samodzielnie, jak i jako dodatek do kanapek. Przygotujesz ją w zaledwie 10 minut, łącząc ze sobą ciekawe i ekskluzywne składniki. Całość świetnie sprawdzi się jako przekąska na imprezach czy dodatek do lunchu. Danie jest też niesamowicie zdrowe, pełne nienasyconych kwasów tłuszczowych rybnych, a także białka, przez co może być polecane osobom aktywnym fizycznie.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7990
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 271
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 676
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7990
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 271
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 676
Składniki
Tuńczyka odsącz z zalewy. Rozdrobnij go za pomocą widelca i przełóż do miski.
Oliwki także odcedź i pokrój w cienkie paseczki.
Ogórki i czerwoną cebulę pokrój w bardzo drobną kostkę.
Wszystkie składniki wstępnie przemieszaj w misce sałatkowej.
Przygotuj dressing, w osobnej miseczce mieszając ze sobą oliwę, ocet i sok z cytryny. Dopraw całość do smaku solą i pieprzem.
Liście sałaty umyj i połóż na półmisku.
Czerwoną paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w łódeczki. Porozkładaj je na sałacie, a następnie połóż na wierzchu mieszankę tuńczyka, oliwek i ogórka.
Sałatkę z tuńczyka włóż do lodówki na ok. godzinę przed podaniem.
Resztki przechowuj w lodówce, w szczelnym pojemniku. Spożyć w ciągu 3 dni.