Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję coś na odpoczynek od mięsa, ale danie bardzo smaczne, szybkie i tanie.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 60
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 67
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 307
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 60
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 67
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 307
Składniki
Tuńczyka otwieramy i wyjmujemy z puszki wkładamy do miski razem z olejem.
Jajko gotujemy na twardo wyjmujemy z łupiny i rozgniatamy widelcem
Ogórek obieramy ze skórki i kroimy na małe kawałki. Tak samo kroimy paprykę
Tuńczyk mieszamy z rozgniecionym jajkiem tak by jajko wchłonęło olej z tuńczyka, solimy i pieprzymy.
Do tuńczyka z jajkiem dodajemy warzywa i mieszamy.
Na koniec do całości dodajemy majonez i całość mieszamy delikatnie. Do przygotowanej sałatki lubię dodać kawałek chleba żytniego z pełnego przemiały. Smacznego