Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję coś na odpoczynek od mięsa, ale danie bardzo smaczne, szybkie i tanie.
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 185
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 60
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 564
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 185
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 60
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 564
Składniki
Tuńczyka otwieramy i wyjmujemy z puszki wkładamy do miski razem z olejem.
Jajko gotujemy na twardo wyjmujemy z łupiny i rozgniatamy widelcem
Ogórek obieramy ze skórki i kroimy na małe kawałki. Tak samo kroimy paprykę
Tuńczyk mieszamy z rozgniecionym jajkiem tak by jajko wchłonęło olej z tuńczyka, solimy i pieprzymy.
Do tuńczyka z jajkiem dodajemy warzywa i mieszamy.
Na koniec do całości dodajemy majonez i całość mieszamy delikatnie. Do przygotowanej sałatki lubię dodać kawałek chleba żytniego z pełnego przemiały. Smacznego