Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio zdecydowanie królują u mnie sałatki. Nie wiem czy powodem jest wiosna czy zepsuty blender i strajkujący mikser, ale mam nadzieję, że przyczyni się to do zrzucenia resztek zimowej oponki. I tak oto, dzisiaj na tapecie sałatka z wielkanocnym akcentem w postaci jajek… jednakże z optymizmem spoglądająć w przyszłość liczę na to, że zdąży się jeszcze pojawić tradycyjna wielkanocna babka. Tymczasem pozwólcie, że zaserwuję smaczną porcję zieleniny.
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1602
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 501
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 359
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 61
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1602
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 501
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 359
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 61
Składniki
1) Sałatę umyć, delikatnie osuszyć i ułożyć na talerzach. 2) Jajka ugotować na twardo, pokroić w ćwiartki i ułożyć na sałacie. 3) Następnie dołożyć umyte, pokrojone pomidorki. 4) Dodać oliwki oraz tuńczyka i wszystko posypać słonecznikiem podprażonym na suchej patelni. 5) Przygotować sos: wszystkie składniki (oliwę, sok z cytryny, musztardę, miód, szczyptę soli i pieprzu) dokładnie wymieszać, można użyć w tym celu słoiczka. 6) Gotową sałatkę podajemy polaną przygotowanym sosem.