Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio zdecydowanie królują u mnie sałatki. Nie wiem czy powodem jest wiosna czy zepsuty blender i strajkujący mikser, ale mam nadzieję, że przyczyni się to do zrzucenia resztek zimowej oponki. I tak oto, dzisiaj na tapecie sałatka z wielkanocnym akcentem w postaci jajek… jednakże z optymizmem spoglądająć w przyszłość liczę na to, że zdąży się jeszcze pojawić tradycyjna wielkanocna babka. Tymczasem pozwólcie, że zaserwuję smaczną porcję zieleniny.
Pychota. Polecam.
Odsłon: 482
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14222
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 6172
Pychota. Polecam.
Odsłon: 482
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14222
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 6172
Składniki
1) Sałatę umyć, delikatnie osuszyć i ułożyć na talerzach. 2) Jajka ugotować na twardo, pokroić w ćwiartki i ułożyć na sałacie. 3) Następnie dołożyć umyte, pokrojone pomidorki. 4) Dodać oliwki oraz tuńczyka i wszystko posypać słonecznikiem podprażonym na suchej patelni. 5) Przygotować sos: wszystkie składniki (oliwę, sok z cytryny, musztardę, miód, szczyptę soli i pieprzu) dokładnie wymieszać, można użyć w tym celu słoiczka. 6) Gotową sałatkę podajemy polaną przygotowanym sosem.