Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj w roli głównej tuńczyk. Kiedyś za nim nie przepadałam, ale mój Maż bardzo go lubi, więc i ja go polubiłam. Jest bardzo wyrazisty w smaku i można z niego wyczarować wiele ciekawych dań. Ostatnio zrobiłam z niego farsz do roladek z tortilli, z którymi się już z Wami podzieliłam. Jednak sam farsz doskonale sprawdzi się jako samodzielna sałatka czy też pasta do świeżego pieczywa. Zapraszam :)
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 499
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 264
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9689
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1130
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4476
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 499
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 264
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9689
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1130
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4476
Składniki
Tuńczyk i kukurydze odsączyć z zalewy. Oba sery zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Szczypiorek drobno posiekać. Papryki pokroić w drobną kostkę.
Tak przygotowane składniki przełożyć do miski, dodać majonez, musztardę, doprawić papryką ostrą, solą, pieprzem i bardzo dokładnie wymieszać.
Smacznego :)