Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam sałatki zwłaszcza, że można je zrobić dosłownie z wszystkiego co nam wpadnie akurat w ręką. Tę sałatkę z tuńczykiem podpatrzyłam w magazynie dodawanego w supermarkecie Asda. Sałatka prosta, bardzo smaczna.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5930
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1790
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 129
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5930
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1790
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 129
 
         
         
                Składniki
Jajka gotujemy na twardo, odcedzamy, studzimy w zimnej wodzie i obieramy z łupek. Fasolkę szparagową oczyszczamy, kroimy na pół, a następnie gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Po ugotowaniu fasolkę odcedzamy i studzimy. Do miski wrzucamy tuńczyka uprzednio odcedzonego z nadmiaru oleju. Do tuńczyka dodajemy: pokrojoną w piórka cebulę, odcedzony groszek konserwowy, pokrojone w ósemki jajka, ostudzoną fasolę szparagową oraz pomidorki koktajlowe.
Wszystkie składniki na sos w rzucamy do blendera. Dokładnie miksujemy.
Gotowym sosem oblewamy uprzednio przygotowane warzywa z tuńczykiem.
Całą zawartość miski dokładnie, ale delikatnie mieszamy. Sałatkę przekładamy na talerz. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-dp