Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z tuńczykiem i fasolą

Sałatka z tuńczykiem i fasolą

Autor:

Przepisów i artykułów: 535 Ocena: 16834

Dodano:

Odsłon: 812

Uwielbiam sałatki zwłaszcza, że można je zrobić dosłownie z wszystkiego co nam wpadnie akurat w ręką. Tę sałatkę z tuńczykiem podpatrzyłam w magazynie dodawanego w supermarkecie Asda. Sałatka prosta, bardzo smaczna.

Składniki

  • 2 puszki tuńczyka w oleju
  • 25 dag fasolki szparagowej
  • 20 dag pomidorków koktajlowych
  • 1 czerwona cebula
  • 6 jajek
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • Sos:
  • 6 dużych łyżek oliwy
  • 2 duże łyżki musztardy stołowej
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego
  • sól i pieprz do smaku
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, odcedzamy, studzimy w zimnej wodzie i obieramy z łupek. Fasolkę szparagową oczyszczamy, kroimy na pół, a następnie gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Po ugotowaniu fasolkę odcedzamy i studzimy. Do miski wrzucamy tuńczyka uprzednio odcedzonego z nadmiaru oleju. Do tuńczyka dodajemy: pokrojoną w piórka cebulę, odcedzony groszek konserwowy, pokrojone w ósemki jajka, ostudzoną fasolę szparagową oraz pomidorki koktajlowe.

  2. Wszystkie składniki na sos w rzucamy do blendera. Dokładnie miksujemy.

  3. Gotowym sosem oblewamy uprzednio przygotowane warzywa z tuńczykiem.

  4. Całą zawartość miski dokładnie, ale delikatnie mieszamy. Sałatkę przekładamy na talerz. Smacznego !!!

  5. ;-D

  6. ;-)))

  7. ;-dp

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń