Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po cenach truskawek widać, że sezon na nie powoli się kończy. Warto więc, póki jeszcze można skorzystać ze świeżych owoców, popełnić te kulinarne mistrzostwo na jakąś kolację. Sos odwala tu całą robotę. Idealnie komponuje się ze składnikami sałatki. Jeśli nie macie oliwek kalamata, to najlepszym wyborem będą czarne. Zachęcam do wypróbowania przepisu. Arek Gie
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 934
Polecam.
Odsłon: 664
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 36
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 934
Polecam.
Odsłon: 664
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 36
Składniki
Na talerze wykładamy rukolę, pokrojone pomidorki, ser, truskawki i oliwki. Układamy tuńczyka. Przygotowujemy sos: Oliwę mieszamy z miodem, sosem chrzanowo-musztardowym i octem ryżowym. Wszystkie składniki muszą się dokładnie połączyć. Sałatkę polewamy sosem tuż przed jej podaniem.