Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po cenach truskawek widać, że sezon na nie powoli się kończy. Warto więc, póki jeszcze można skorzystać ze świeżych owoców, popełnić te kulinarne mistrzostwo na jakąś kolację. Sos odwala tu całą robotę. Idealnie komponuje się ze składnikami sałatki. Jeśli nie macie oliwek kalamata, to najlepszym wyborem będą czarne. Zachęcam do wypróbowania przepisu. Arek Gie
Na pożegnanie lata proponuję bardzo świeży i oryginalny sernik z rzodkiewek....
Odsłon: 42
Syrop z owoców pigwowca można dodawać zimą do herbaty zamiast drogich cytryn....
Odsłon: 20059
Ciasto francuskie ze śliwkami nawiązuje do klasycznych, francuskich wypieków...
Odsłon: 1058
Na pożegnanie lata proponuję bardzo świeży i oryginalny sernik z rzodkiewek....
Odsłon: 42
Syrop z owoców pigwowca można dodawać zimą do herbaty zamiast drogich cytryn....
Odsłon: 20059
Ciasto francuskie ze śliwkami nawiązuje do klasycznych, francuskich wypieków...
Odsłon: 1058
Składniki
Na talerze wykładamy rukolę, pokrojone pomidorki, ser, truskawki i oliwki. Układamy tuńczyka. Przygotowujemy sos: Oliwę mieszamy z miodem, sosem chrzanowo-musztardowym i octem ryżowym. Wszystkie składniki muszą się dokładnie połączyć. Sałatkę polewamy sosem tuż przed jej podaniem.