Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po cenach truskawek widać, że sezon na nie powoli się kończy. Warto więc, póki jeszcze można skorzystać ze świeżych owoców, popełnić te kulinarne mistrzostwo na jakąś kolację. Sos odwala tu całą robotę. Idealnie komponuje się ze składnikami sałatki. Jeśli nie macie oliwek kalamata, to najlepszym wyborem będą czarne. Zachęcam do wypróbowania przepisu. Arek Gie
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8352
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2891
Polecam.
Odsłon: 1573
Polecam.
Odsłon: 464
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8352
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2891
Polecam.
Odsłon: 1573
Polecam.
Odsłon: 464
Składniki
Na talerze wykładamy rukolę, pokrojone pomidorki, ser, truskawki i oliwki. Układamy tuńczyka. Przygotowujemy sos: Oliwę mieszamy z miodem, sosem chrzanowo-musztardowym i octem ryżowym. Wszystkie składniki muszą się dokładnie połączyć. Sałatkę polewamy sosem tuż przed jej podaniem.