Sałatki Przepis na:
Sałatka z wątróbką i figą

Przepisów i artykułów: 364 Ocena: 3920
Dodano: 27.11.2018
Odsłon: 699
Składniki
- 400 g wątróbki drobiowej
- 1 łyżka oleju
- 1 duża sałata rzymska
- garść pomidorków koktajlowych
- 3 świeże figi
- świeżo mielony pieprz
- Sól
- Dressing:
- 3 łyżki konfitury z żurawiny
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 łyżki oliwy/oleju
- 1 łyżka octu z czerwonego wina
- 1 łyżeczka miodu
3-4 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Zaczynamy od oczyszczenia wątróbki. Następnie smażymy ją na łyżce oleju, pod koniec solimy. Gotową odstawiamy do przestudzenia.
-
Warzywa myjemy. Następnie kroimy sałatę i wrzucamy ją do miski. Dodajemy przecięte na pół pomidorki koktajlowe i wystudzoną wątróbkę. Na końcu układamy pokrojone figi.
-
Wszystkie składniki na dressing łączymy ze sobą w misce. Polewamy nim sałatkę tuż przed podaniem.
Idealnym dodatkiem będą chrupiące grzanki.
Smacznego ;)
Komentarze do przepisu (3)

babcitereskiciasta 27 listopada 2018Zgłoś do usunięcia
Pyszna kolorowa.:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

kulinarnagosia 27 listopada 2018Zgłoś do usunięcia
Fajnie wygląda :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

SlodkoSlodka83 27 listopada 2018Zgłoś do usunięcia
Pięknie wygląda,pyszota :-)1 Kto głosował? | Odpowiedz