Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z wędzoną makrelą i pestkami granatu

Sałatka z wędzoną makrelą i pestkami granatu

Autor:

Przepisów i artykułów: 84 Ocena: 583

Dodano:

Odsłon: 2876

Kolejna szybka, pyszna i zdrowa sałatka z wędzoną makrelą oraz pestkami granatu. Jest to doskonała propozycja na kolację czy lunch do pracy.

Składniki

  • opakowanie sałaty roszponki – umytej i dokładnie osuszonej
  • 200g fileta z wędzonej makreli
  • 1 podłużna czerwona papryka
  • pestki z połowy owocu granatu
  • 1 średnia czerwona cebulka, drobno posiekana
  • łyżka posiekanego szczypiorku
  • dressing: 4 łyżki oliwy, 1 łyżka octu jabłkowego, 1 łyżeczka soku z cytryny, 1 łyżka musztardy kremowej, sól, pieprz
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przygotowujemy dressing: do wysokiego naczynia wlewamy wszystkie składniki, dodajemy sól oraz pieprz a następnie miotełką dokładnie mieszamy aby wszystko dokładnie się połączyło.

  2. Na talerzu układamy sałatę, na niej kawałki fileta z makreli oraz plastry czerwonej papryki. Całość posypujemy posiekaną czerwoną cebulką, pestkami granatu oraz szczypiorkiem. Sałatkę polecamy przygotowanym wcześniej dressingiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 25 lutego Bardzo fajna sałatka i pyszne składniki :) Makrela, granat = pyszności :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

slodkisentyment 25 lutego Pysznie wygląda i pysznie się o niej czyta :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń