Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Prawdziwa uczta dla wielbicieli ryb i amatorów zdrowych, kolorowych i pysznych posiłków. Lekko słodki, musztardowy dressing świetnie podkreśla wyrazisty smak wędzonego na gorąco łososia. Pyszne, soczyste pomidory idealnie współgrają ze smakiem ryby, a dzięki dodatkowi jajka sałatka stanowi pełnowartościowy, pożywny posiłek :) To prawdziwa uczta dla podniebienia.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2341
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3494
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4266
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74266
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2341
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3494
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4266
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74266
Składniki
Składniki dressingu dokładnie połączyć. Odstawić. Na talerzu ułożyć roszponkę. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę, przekrojone na połówki pomidorki, jajka pokrojone na pasterki oraz krążki cebuli. Na wierzchu ułożyć kawałki wędzonego łososia.
Całość posypać sezamem i podprażonymi na patelni ziarnami słonecznika. Sałatkę polać dressingiem i podawać od razu po przygotowaniu.